![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjshTTixqVJ3xEdhK72_Cl4kdRN8fjYuQk9RxoKY1CEGOma-muUX6r9Y2bzWrpmNlzwKGkdJkY1d9UfWimJdu4TD67gulMRL1bmqgBGhyAgS4CtE03LYuu-lYQlgpxKpBKZ0x_41NmQVMg/s320/1.jpeg)
Malgrat ser un dolç, no es fa pesat, i sempre entra després d’aquestos dies de menjar tant! Jo el faig fer en gots individuals, però es pot fer en una safata gran. (Acabareu abans, però de forma individual queda més elegant). Amb aquetes mesures ixen uns 10 gots i una safata menuda.
Ingredients:
- Un got de cafè, ja fred amb una cullerada de cacau en pols, unes culleradetes de sucre, i una miqueta de conyac o licor amaretto (açó es opcional)
- 3 ous
- 150 grams de sucre glass
- 500 grams de formatge mascarpone
- 100 grams de torró blanet
- 400 mililitres de nata per a muntar
- Una culleradeta de sucre avainillat
- Un poc de sal
- Melindors (Biscuits de “soletilla”)
- Xocolata per decorar
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3sWffobJOl9Faq4Vz70P66Zvk-_zDRX7eMPXDHCGquk2kqojLg93yiAFzFlVFc6hWGMwy5r1UT8Xe4Bf7bT3nA4hw2vmzQNQvyCeNPnQ0Qbf3i9pS98GtwAgonXU21KEpSSb_saqopGo/s320/image_1.jpeg)
Preparació
Separem les
clares dels rovells
En un bol gran, i amb un batidor de varetes, mesclem molt be els rovells, el sucre glass, el sucre avainillat i la miqueta de sal, fins que es forme una mescla ben espessa.
Afegim el
formatge mascarpone i el torró esmicolat. La quantitat de torró pot ser
variable, no afecta a la recepta, i quan més hi afegiu, més gust a torró farà.
L’última vegada hi vaig tirar quasi 250 grams, i el torró es notava més. Si no
afegiu torró, serà el tiramisú tradicional. Mesclem tot molt bé fins que quede
molt ben integrat. Reservem.
En un bol a
banda, muntem la nata ben freda. (Jo la vaig deixar uns 15 minuts al
congelador).
Una vegada
muntada, l’afegim al bol que conté la mescla dels rovells i el formatge. Ho
integrem tot molt be amb una cullera metàl·lica.
Muntem a banda
les clares a punt de neu amb una miqueta de sal. Una vegada muntades, les
afegim a la mescla anterior, amb molta cura i amb moviments envolvents, de
avall cap a dalt, per a que no perda el volum. Reservem.
Del següent pas
no el tinc amb fotos (no podia fer-ho tot a la vegada :P). Partim els melindros
per la meitat, i els anem emborratxant amb la preparació del cafè-cacau i els
fiquem a la base de cada got. Amb l’ajuda d’una cullera, anem cobrint amb la
crema que teníem reservada, fins la meitat del got. Tornem a col·locar els
melindros emborratxats i acabem amb la crema de formatge. Deixem els tiramisú a
la nevera, si pot ser d’un dia per a un altre, sinó, unes quantes hores. Adornarem
amb xocolata (en pols o en fideus com jo), abans de servir. I a gaudir!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario