Aquest pastís té
una textura entre flam i torta i té un alt contingut en pomes.
La poma és una de
les fruites més completes. Gran part d’ella és aigua, però també aporta sucres
com la fructosa, vitamina E i una petita quantitat de vitamina C. Igualment
aporta fibra i minerals com el potassi.
Espere que la
proveu a fer i hem conteu el resultat!
Ingredients:
- 1 got de llet
- 1 got de farina
- 1 got de sucre
- 2 ous
- 1 kg de pomes reinetes
- Mantega
- Sucre i canella
*El got de es
“Nocilla” d’uns 250ml
Preparació:
Pelem les pomes,
menys una que la guardarem per decorar la superfície del pastís.
Tallem en petits
quadrats les pomes i les aboquem a un bol gran o un got per poder triturar
després.
Afegim al bol el
got de llet i el got de sucre.
Incorporem el got
de farina i els dos ous.
Batem tots els
ingredients amb una batedora elèctrica fins fer una massa homogènia.
A un motlle d’uns
26 cm, untem mantega i empolsem amb una mica de farina. Afegim la massa.
Pelem la poma que
havíem reservat per decorar, tallem en quatre quarts i la filetegem finament.
Afegim al pastís i cobrim la poma amb una mica de sucre i canella. (també s’hi
pot afegir melmelada d’albercoc).
Introduïm al forn
a 180ºC durant 1 hora. Per comprovar si està feta, la podem punxar amb un
ganivet i si ix net ja està.
Traguem el pastís
del forn. El deixem gelar i després l’introduïm a la nevera.
És important que
estiga freda al desemmotllar-la, ja que queda més sòlida. A gaudir d’aquest
pastís de poma!
No hay comentarios:
Publicar un comentario