Fer aquest flam,
és una recepta més que fàcil. Queda amb una textura molt suau, es pot fer a un
motlle gran o en diversos petits individuals, i es pot acompanyar com vullgau,
amb melmelades, caramel líquid ...
Si es fa d'un dia
per l'altre, queda més consistent, per tant, més bo. Tanmateix, per al mateix
dia també queda deliciós.
Per cert, cal
afegir que és un flam sense gluten, especial i pensat per a persones celíaques.
Ingredients:
- 4 ous
- 7 cullerades de sucre
- La pell d’una llima ratllada
- 200 mil·lilitres de nata líquida
- 50 mil·lilitres de llet
- 200 grams de formatge cremós d’untar
- Opcional: Caramel líquid, melmelada...
Procediment:
A un bol, anem
afegint tots els ingredients: els ous, el sucre, la pell de llima ratllada, la
nata, la llet i el formatge d’untar. Amb la batedora anem mesclant fins que
quede un líquid homogeni.
Col·loquem la
mescla a un motlle gran, o be en motlles individuals.
Courem el flam al
forn uns 40-45 minuts a 200ºC, sols amb calor baix al bany de Maria, es a dir,
introduint el motlle dins d’un recipient més gran ple d’aigua.
Desemmotllar
sobre un plat. Podem afegir caramel líquid, o melmelada del sabor que més ens
agarade. Jo hi faig ficar melmelada de nabius.
No hay comentarios:
Publicar un comentario