lunes, 19 de noviembre de 2012

Pastís de bresquilla


No sé si serà per les baixes temperatures, que et fan quedar-te més a casa i no eixir tant, o per la inquietud i les ganes de fer coses noves , però m’ha tornat la inspiració de “cuinetes”.
Encara que sí que he estat cuinant i inventant nous menjars, no m’havia passat per ací. A partir d’ara, vaig a intentar  mantenir aquest bloc més actualitzat.
Avui presente un pastís que ja vaig fer pel mes de setembre. Com no sabia com eixiria, no vaig fer el seguiment de les fotos.  Ahir diumenge vaig repetir aquest postre, que de moment, a tots ha agradat molt, ja que no queda massa dolç i és ideal per a després d’un dinar copiós.

Ingredients:
1 pot de préssecs amb almívar
3 ous
1 iogurt
La mesura del iogurt d’oli de gira-sol
La mesura del iogurt de sucre
La mesura del iogurt de farina
Una culleradeta de rent en pols
1 preparat de flam

Preparació pas per pas:
Engeguem el forn per a que es vaja calfant. Separem les clares dels rovells.

Batem les clares a punt de neu. Si ho fem amb una vareta elèctrica, pujaran molt més.

A banda, batem els rovells. Afegim el iogurt i mesclem tot be.

Afegim, amb la mesura del iogurt, l’oli i el sucre i mesclem.

Afegim, amb la mesura del iogurt, la farina. Barregem tot fins crear un líquid homogeni i afegim una mica de rent en pols.

Folrem un motlle desemmotllable  amb paper vegetal especial per a forn. Per a que el paper siga més fàcil de col·locar, el podem banyar, escórrer i col·locar al motlle.

A la massa anterior, hi afegim les clares que teníem a punt de neu i mesclem.

Aboquem la pasta al motlle i introduïm al forn a 180º.

Ho deixarem fer al voltant d’un vint minuts. Quan punxem el bescuit i el punxó ixca net, el traurem del forn.

Del pot de la bresquilla amb almívar, traurem els trossos de préssecs, els tallarem a gallons i anirem col·locant-los per damunt del bescuit.

Aboquem l’almívar del pot a una cassoleta al foc amb el sobre de flam.

Anem movent la mescla fins que comence a bullir i es faça com una crema.

Col·loquem la crema del almívar per damunt de la bresquilla.

Deixem gelar fins que qualle la crema superior i ja està a punt per a menjar. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario