A molta gent no
li agrada el peix. En realitat, no crec que no agrade, sinó que les maneres més
comunes de cuinar-lo sol quedar sec o té moltes espines. Aquesta recepta és
ideal per als que pensen això.
L’abadejo és un
peix pobre en greixos. Viu en les gèlides aigües del Mar del Nord, on hi ha
unes 60 espècies. És el peix blanc més consumit a Europa.
La textura del
allioli gratinat, i la mescla de l’abadejo amb la creïlla, fan d’aquest plat un
menjar exquisit, amb el toc de color i sabor que li dona els pebrots.
Bona forma de
menjar peix, tant per a aquells que no els apanya molt, com per als que
gaudeixen amb aquest tipus d’aliment.
Ingredients:
- Abadejo dessalat (El pots trobar congelat o fresc)
- 4 creïlles
- Un got de llet
- Allioli
- Un formatget
- Pebrots rojos torrats (en llauna o naturals)
Preparació:
Aboquem un got de
llet i un got d’aigua, a una cassola, i comencem a escalfar
Pelem les creïlles
i les trossegem
Aboquem les creïlles
a la mescla de llet i aigua i deixem bullir durant uns 15 minuts.
Torrem l’abadejo
amb una planxa, durant uns 5 minuts per cada part.
Triturem, amb un
formatget, les creïlles, amb la llet i l’aigua, per fer un puré.
Aboquem, sobre
una cassoleta de fang (individual o gran), el puré de creïlles i col·loquem una
peça d’abadejo.
Tallem el pebrot
torrat en tires, i col·loquem al voltant de la peça d’abadejo.
Sobre l’abadejo,
posem una capa d’allioli.
Introduïm al
forn, i deixem coure durant uns 10 minuts a 180º, fins que l’allioli quede
gratinat.
Deixem gelar una
mica, i gaudim d’aquets exquisit plat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario