martes, 8 de mayo de 2012

Abadejo sobre barrejat de creïlles amb allioli gratinat i pebrots


A molta gent no li agrada el peix. En realitat, no crec que no agrade, sinó que les maneres més comunes de cuinar-lo sol quedar sec o té moltes espines. Aquesta recepta és ideal per als que pensen això.
L’abadejo és un peix pobre en greixos. Viu en les gèlides aigües del Mar del Nord, on hi ha unes 60 espècies. És el peix blanc més consumit a Europa.
La textura del allioli gratinat, i la mescla de l’abadejo amb la creïlla, fan d’aquest plat un menjar exquisit, amb el toc de color i sabor que li dona els pebrots.
Bona forma de menjar peix, tant per a aquells que no els apanya molt, com per als que gaudeixen amb aquest tipus d’aliment.

Ingredients:
  • Abadejo dessalat (El pots trobar congelat o fresc)
  • 4 creïlles
  • Un got de llet
  • Allioli
  • Un formatget
  • Pebrots rojos  torrats (en llauna o naturals)


Preparació:
Aboquem un got de llet i un got d’aigua, a una cassola, i comencem a escalfar

Pelem les creïlles i les trossegem

Aboquem les creïlles a la mescla de llet i aigua i deixem bullir durant uns 15 minuts.  

Torrem l’abadejo amb una planxa, durant uns 5 minuts per cada part.

Triturem, amb un formatget, les creïlles, amb la llet i l’aigua, per fer un puré.

Aboquem, sobre una cassoleta de fang (individual o gran), el puré de creïlles i col·loquem una peça d’abadejo.

Tallem el pebrot torrat en tires, i col·loquem al voltant de la peça d’abadejo.

Sobre l’abadejo, posem una capa d’allioli.

Introduïm al forn, i deixem coure durant uns 10 minuts a 180º, fins que l’allioli quede gratinat.

Deixem gelar una mica, i gaudim d’aquets exquisit plat. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario