miércoles, 11 de abril de 2012

Milfulles farcit de llom i foie


Aquesta recepta es molt senzilla, encara que necessita temps per a elaborar cada ingredient abans de fer l’empanat. No obstant, el resultat és exquisit, i de ben segur que sorpreneu els vostres convidats.  Està boníssim i es un plat perfecte per a ocasions especials.
Els ingredients son orientatius, depenen del número de persones. Jo el vaig fer per a 6 comensals. Així mateix, es pot fer paquets individuals, com vaig fer jo, o tot un paquet per a compartir.
El podeu deixar preparat, i sols caldria escalfar-ho una mica abans de menjar.

Ingredients:
  • 1 tros de llom de porc (o d’alguna carn que quede tendra)
  • Dues cebes
  • Foie d’ànec
  • Pasta de milfulles 
  • Un ou
  • Sucre

Preparació:
Tallem en tros de llom en les porcions que necessitem, depenent el número de comensals.

Salpebrem les peces de llom. Amb oli ben calent, sofregim el rellom fins que quede daurat per ambdues parts.

Tallem la ceba a trossets petits.

Amb el mateix oli que havíem utilitzat per sofregir el llom, fregim la ceba a foc lent. Afegim una mica de sucre, per a que quede caramel·litzada.

Tallem la pasta de full en sis trossos.

Obrim, amb un ganivet, el llom com si fos un llibre, quedant una part per tallar.

Farcim el tros de llom, amb foie d’ànec, o qualsevol altre paté, i tanquem la peça de llom.

Sobre una de les parts de la pasta de full, col·loquem una mica de ceba caramel·litzada, després la peça de llom amb el foie, i una mica més de ceba.

Amb les mans, tanquem la pasta de full, i formem un paquetet. Tanquem be els cantells i amb una forqueta, punxem la pasta.

Col·loquem els paquets sobre una safata amb paper per a forn. Batem un ou, i amb un pinzell, pintem amb ou el paquet, sols per la part de damunt, per a que quede més brillant després de fornejar.

Introduïm la safata al forn, calfat a 180º i mantenim durant uns trenta minuts, fins que els paquets estigen daurats. 

Col·loquem sobre un plat, i decorem amb alguna salsa o amb pebrots i albergínia, com vaig fer jo. Obtindreu un plat exquisit. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario