No soc molt aficionada a aquest tipus de festa, però la meua germana Maria es va comprar aquestos motlles amb forma de cor, i vaig pensar en fer un pastís. Però la recepta es pot utilitzar amb qualsevol tipus de forma. De fet, vaig fer suficient massa, com per a dos cors i un pastís rodó.
L’avantatge d’aquestos motlles es que tenen la mida perfecta per a dos persones. Una forma de gaudir del bon menjar amb una bona persona.
Ingredients
Per al bescuit:
- 3 ous
- 1 iogurt natural
- 3 mesures de iogurt de farina
- 2 mesures de iogurt de sucre
- La ratlladura d’una llima
- Mig sobre de rent
- Llet
- Mantega
Per al farcit:
- Llet
- Mantega
- Sucre
- Confitura de maduixa
Per a la cobertura de xocolata:
- 100 grams de xocolata blanca
- 100 mil·lilitres de nata líquida
- 50 grams de mantega
Preparació del bescuit:
Primer preescalfem el forn a 180º. Mentre, a un bol gran, barregem bé tots els ingredients. Primer batem els ous. Afegim el iogurt i barregem. A continuació, afegim la mida d’un iogurt de sucre.
A continuació, afegim la farina. Si la tamisem no quedaran grumolls. Mesclem be tot i afegim mig sobre de rent.
A la mida del iogurt, vessem 1 ditet de llet, i omplim la resta del got amb mantega. Introduïm al microones durant 40 segons per desfer la mantega i barregem be la mescla. Afegim a la massa anterior i ho mesclem tot.
Ratllem una llima sobre la massa i mesclem.
Engreixem el motlle amb mantega i farina per a que no s’enganxi i aboquem la barreja al motlle.
Traiem els motlles del forn, els deixem refredar i desemmotllem el bescuit.
Amb un ganivet de serra per a pa, partim el bescuit en dos meitats.
Mesclem mantega sucre i una mica de llet, per al farcit.
A una part del bescuit, untem la confitura de maduixa. A l’altra part, untem la mescla de mantega, llet i sucre. Unim les dos meitats per tornar a formar el bescuit.
Per a fer la cobertura:
Escalfem la nata fins que comenci a bullir, retirar del foc i afegir la xocolata i la mantega torcejats. Remoure fins obtindre una crema homogènia, i deixar gelar durant 10 minuts.
Cobrir el bescuit amb la cobertura. Es pot decorar amb xocolata negra o amb fruits rojos. Deixar gelar a la nevera fins que la xocolata estigi dura.
No hay comentarios:
Publicar un comentario